Vesti iz zemlje

02.11.2018. 14:46

Autor: Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti

Italijanska fabrika salate otvorena u selu Dobrinci kod Rume

Italijanska fabrika salate La Linea Verde otvorena je u selu Dobrinci kod Rume sa 70 zaposlenih, a u punom kapacitetu tokom trogodišnje realizacije projekta imaće 150 radnika.
Fabrika se prostire na 6.000 kvadratnih metara, proizvodiće i pakovati salatne obroke, a kako je navedeno na otvaranju, mala poljoprivredna gazdinstva imaće priliku da budu kooperanti ovog italijanskog investitora, koji je izvozno orijentisan.
Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović rekao je novinarima da je država odobrila 24 projekta u prerađivački sektor i genetsko unapređivanje stočnog fonda.
On je objasnio da je jedan od takvih projekata fabrika La Linea Verde, koja po njegovim rečima predstavlja Juventus u prerađivačkoj industriji.
„Ovo je fabrika na selu, koja je izgrađena na mestu gde niko nije mogao da pretpostavi. Sada će poljoprivrednici koji tu žive imati i priliku da svoje povrće prodaju upravo ovoj fabrici“, rekao je Nedimović.
Predstavnici Ministarstva za poljoprivredu uručili su kompaniji La Linea Verde ugovor o zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini po osnovu prava prvenstva zakupa.
To je blizu 100 hektara obradive površine za plastenike, u susednim Kraljevcima.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.