Kombi prevoznici protestuju u subotu

Protest kombi prevoznika FOTO: N1
  • 08.02.2019

  • 15:04

  • N1

  • 0

Kombi prevoznici putnika održaće u subotu u podne protest u Beogradu. Protestna vožnja kretaće se od Novog Beograda kod Arene, preko Brankovog mosta do zgrade Vlade Srbije. Kombi prevoznici će potom voziti do Slavije, pa Ulicom kralja Milana nazad na Brankov most i Novi Beograd.

Nezadovoljni su izmenama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, po kojem mogu da posluju samo ukoliko imaju vozila mlađa od pet godina sa digitalnim tahografom i vozačku kategoriju D1. Iz Udruženja kombi prevoz putnika tvrde da većina od 1.000 preduzetnika te uslove ne mogu ispuniti.

Zato će od predsednice vlade Ane Brnabić i ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović zatražiti sastanak. Tvrde da nije bilo javne rasprave o izmenama Zakona i da nisu učestvovali u izradi dopuna tog akta.

"Zbog nesluha u Ministarstvu saobraćaja i nevolje da sednu za sto sa nama i pričaju, mi ćemo organizovati proteste sve dok neko ne dobije želju da sedne i popriča sa nama. Ne mora po našem da bude, ali da se čuje naša reč, da uredimo sistem da svima bude dobro" rekao je Ilija Džikić iz Udruženja kombi prevoz putnika Srbije.

U udruženju tvrde da pomoćnik ministarke Mihajlović, Saša Stojanović, nema sluha za kombi prevoznike i da zastupa isključivo autobuse i taksiste.

"Nismo mi protiv autobusa i oni treba da rade, ali da li ako autobuska kompanija ima lošu politiku, da li mi treba da budemo krivi zbog te njihove kadrovske, ekonomske ili kakve već politike preduzeća" upitao je Džikić.

U udruženju kažu da će kombi prevoznici koji ne mogu da se prilagode novim uslovima nastaviti da voze putnike po starom.
pošaljite komentar

Nema komentara