Vesti iz zemlje

03.01.2020. 11:19

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Kompaniji Rauch 2,2 miliona evra subvencija

Država Srbija potpisala je ugovor sa nemačkom firmom Rauh (Rauch) o dodeli skoro 2,2 miliona evra subvencija za investiciju koja će dovesti do zapošljavanja namjmanje 30 ljudi do kraja 2021. godine.

Kako se navodi u ugovoru, podsticaj se daje radi izgradnje proizvodne hale i instalacije nove linije za proizvodnju soka, kao i proširenje kapaciteta u fabrici koncentrata u Koceljevi.

Država će iz budžeta dodeliti tačno 2.191.339,5 evra, što je preko petine novca koji Rauh mora da investira, odnosno 21 odsto. Subvencija će biti isplaćena u tri tranše tokom 2020, 2021. i 2022. godine.

Rauh se obavezao da do kraja 2021. godine izvrši ulaganja u osnovna sredstva u vrednosti od 10.347.050 evra, od čega najmanje 25 odsto mora biti iz sopstvenih sredstava, a ne od državne pomoći.

Rauh se takođe obavezao da poveća ukupan broj zaposlenih na neodređeno vreme najmanje za 30 do kraja 2021. i da ne smanjuje ukupan broj zaposlenih ispod 248 tokom pet godina od završetka investicionog projekta.

Osnovna zarada novozaposlenih mora da bude najmanje 20 odsto veća od minimalne zarade.

PROČITAJTE JOŠ:

Novogodišnji poklon: Finskom PKC pokrivamo trećinu investicije

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.