Vesti iz zemlje

13.11.2018. 09:48

NE

Autor: Tereza Mej

Neto prihod 1,8 milijarde evra u Q3 2018. godine

Crédit Agricole Grupa:

Crédit Agricole Grupa je u trećem kvartalu 2018. godine ostvarila neto prihod u iznosu od 1,8 milijarde evra i 5,3 milijardi evra u prvih devet meseci 2018. godine.
Korigovan za ograničeni broj specifičnih stavki, osnovni neto prihod Grupe je približno isti kao i navedeni neto prihod za ova dva perioda i predstavlja visok nivo profitabilnosti.
U trećem kvartalu 2018. godine, za grupu u celini, komercijalni zamah je ostao snažan u svim poslovnim linijama zahvaljujući novim klijentima banaka koje posluju sa stanovništvom i cross-selling-u, što je uslovilo rast prihoda tokom kvartala. Precizna kontrola troškova omogućila je pozitivan efekat na poslovni bilans i poboljšanje cost/income racia na 62,8%.
U skladu sa srednjoročnim planom Strateška ambicija 2020, stabilan, diversifikovan i profitabilan poslovni model grupe je doveo do organskog rasta u svim poslovnim linijama, uglavnom kroz sinergiju između specijalizovanih poslovnih linija i maloprodajnih mreža i osigurao je visok stepen operativne efikasnosti, stvarajući prostor za investiranje u razvoj.
Tokom trećeg kvartala, finansijska snaga Crédit Agricole grupe ostala je robustna, sa adekvatnošću kapitala od 14,9%, što je za +0,1 procentni poen više u odnosu na kraj juna 2018. godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.