Vesti iz zemlje

30.12.2018. 09:14

Blic

Autor: Rasim Ljajić

Od 1. januara porez na imovinu na klik

Informacije o porezu na imovinu i drugim izvornim javnim prihodima od 1. januara će biti dostupni na klik građanima, privredi i državi preko Jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije.
Građanima i privredi biće omogućeno elektronsko podnošenje poreske prijave za utvrđivanje poreza na imovinu i uvid u celokupnu imovinu koju imaju širom Srbije, i to jednim klikom.
„Praktično je lokalna poreska administracija povezana sa državnim Data centrom i napravljen je informacioni sistem koji građanima i privredi omogućuje da preko jednog portala vide sve svoje poreske obaveze i podnesu poresku prijavu koja je vezana za imovinu“ – rekao je Tanjugu direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.
Kako je naveo, to je fantastičan rezultat eUprave i u rekordno kratkom roku uspelo se u tome da se centralizuju različite baze podataka 145 lokalnih samouprava.
Decentralizacija evidencije o porezu na imovinu bila je veoma loš korak sa aspekta elektronskih evidencija, ističe se u saopštenju Kancelarije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.