Vesti iz zemlje

01.02.2019. 11:52

Autor: Nacionalna akademija za javnu upravu

Planine i banje spremne za turiste

Počeo je zimski raspust, tačnije, njegov drugi deo. U zimskim turističkim centrima kažu da je sve spremno za očekivani turistički talas.
Od ove sezone na Kopaoniku dve nove staze – na lokaciji Gvozdac i na potezu između Pančića i Duboke. Noćno skijanje je sve popularnije pa je na toj planini osvetljena još jedna ski-staza. Uređeno je i sankalište, a oni koji nemaju sanke moći će besplatno da ih iznajme.
„Pored toga postavili smo i novi dupli ski-lift na lokaciji Marine vode, tako da smo smanjili potencijalne gužve na ovoj lokaciji. Još jedna zanimljiva novina u ski-centru Kopaonik jeste i taxi tabač tako da svi oni koji žele da vide kako izgleda noćna priprema staza i da se provozaju u ovoj mašini mogu to da učine od ove sezone“, ističe Ana Jovanović iz „Skijališta Srbije“. 
Pored kupanja u termalnoj vodi na otvorenom, Lukovska banja nudi i skijalište.
„Vrnjačka banja takođe ove godine osim banjske ponude ima i skijalište i klizalište, dakle zaista svi su se odlično pripremili. Ja bih volela da pomenem i Prolom banju sa novim velnes centrom i druge naše zaista prelepe banje“, ukazuje Olga Baletić iz Turističke organizacije Srbije.
Pored domaćih turista kojih je najviše, na naše planine rado dolaze i gosti iz bivše SFRJ.
„Veći broj gostiju očekujemo i iz Turske, iz Izraela, iz Grčke, očekujemo i goste iz Bugarske i Rumunije koji nam tradicionalno dolaze na naše planine da skijaju, ali i u naše banje i gradove da se lepo provedu“, rekao je direktor Jute Aleksandar Seničić.
Jahorina poslednjih godina vraća svoj olimpijski sjaj. Stare ski-staze su proširene, uređeno je i deset novih a skijalište je dobilo i najsavremeniji sistem za veštačko osnežavanje. Broj gostiju je ove zime veći za 205 odsto nego pre dve godine.
„Sve to je rezultiralo time da smo dobili organizaciju olimpijskih igara za mlade koje će se održati upravo u vreme školskog raspusta, u prvoj polovini februara“, kaže direktor OC „Jahorina“ Dejan Ljevnaić.
Ono što sigurno neće nedostajati tokom raspusta jeste sneg. Ima ga u izobilju pa će se tako na planinama uz decu i njihove roditelje odmarati i sistemi za veštačko osnežavanje

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.