Vesti iz zemlje

19.02.2019. 12:31

Blic, Nova ekonomija

Autor: CINS

“Plazma” u “Kosta kofi” kafeterijima?

Čuveni plazma keks mogao bi se naći na tacnama uz kafu u svetskom lancu kafeterija „Kosta kofi” nakon što je Koka-Kola kupila proizvođača plazma keksa konditorsku kompaniju Bambi za 260 miliona evra, piše Blic.

Koka-Kola je nedavno kupila „Kosta kofi“, jedan od najvećih lanaca kafe na svetu, što daje beskrajne mogućnosti da „plazma“ bude postavljena pored svake poslužene kafe u svetskim kafeterijama ove kompanije”, rekao je Andrej Jovanović, generalni direktor holding kompanije „Moji brendovi“ koja obuhvata Imlek, Knjaz Miloš i Bambi.   

Investicioni fond „Mid Evropa partners“ čiji je partner i Andrej Jovanović,  prodao je „Bambi“ za 260 miliona evra kompaniji „Koka-Kola“.

Jovanović je rekao da je od 2015. kad je Mid Evropa Partners preuzeo Bambi, ovaj požarevački konditor prošao ogromne promene i dostigao poziciju apsolutnog tržišnog lidera u segmentu keksa u Srbiji.

„Verujemo da je sada vreme da „Bambi“ i njegov osnovni proizvod „plazma“ nastave svoj uspešan put kao jedan od najprepoznatljivijih brendova Srbije i sada deo kompanije „Koka-Kola“, koja je međunarodni šampion među potrošačima”, ocenio je Jovanović.

Kompanija Bambi osnovana je 1967. godine nakon što je jedan Požarevljanin pedesetih godina u Italiji radio u sličnoj fabrici. Po povratku u Srbiji, promenio je malo recepturu italijanskog keksa i tako je rođen čuveni brend plazma keksa.

Kosta kofi je britanski lanac kafeterija koji je Koka Kola nedavno kupila za pet milijardi dolara. Kosta kofi ima 3.400 kafića u 31 zemlji. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.