Vesti iz zemlje

27.11.2018. 11:05

Autor: Incijativa Mame su zakon

Pompeo pozvao kosovske vlasti da ukinu takse za robu iz Srbije i BiH

Američki državni sekretar Majk Pompeo pozvao je kosovske vlasti da ukinu takse za robu iz Srbije i BiH, saopštio je Stejt department.
Pompeo je u razgovoru s kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem u ponedeljak pozvao Kosovo da iskoristi jedinstvenu priliku da postigne „istorijski dogovor“ o normalizaciji odnosa sa Srbijom u okviru dijaloga pod okriljem Evropske unije.
„On je pozvao kosovske vlasti da ukinu takse na uvoznu robu iz Srbije i BiH i da sarađuju sa Srbijom da se izbegnu provokacije i da se smanje tenzije“, navodi se u saopštenju.
Američki državni sekretar je rekao da je normalizacija odnosa Kosova i Srbije jedini put za „dalje integracije obe zemlje u zapadnu zajednicu država“ i dodao da su SAD spremne da pomognu i podrže obe stane da postignu trajno rešenje.
Tači: Dobio sam podršku za postizanje sporazuma
Tači je posle sastanka rekao da je s Pompeom razgovarao o bilateralnim, regionalnim i širim pitanjima i da je dobio podršku od državnog sekretara SAD za postizanje pravno obavezujućeg sporazuma u dijalogu sa Srbijom, saopštio je kabineta kosovskog predsednika.
„SAD podržavaju Kosovo u postizanju sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom koji otvara put međusobnom priznanju i učlanjenju Kosova u NATO, EU i UN“, rekao je Tači.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.