Vesti iz zemlje

22.12.2018. 14:39

Autor: Direkcija za nacionalne referentne laboratorije

Posle praznika poskupljuje voda za 11 odsto

Zahtev za promenu cene usluga i radova, osim Vodovoda i kanalizacije, gradonačelniku je podnelo, ali i dobilo, JKP Zelenilo Beograd i to na povećanje od 5%.
Voda bi od februara mogla da poskupi za 11 odsto, pišu Večernje novosti.
Zahtev za promenu cene usluga i radova, osim Vodovoda i kanalizacije, gradonačelniku je podnelo, ali i dobilo, JKP Zelenilo Beograd i to na povećanje od pet odsto. Na istom spisku je i JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, koje želi promenu cena zbog više angažovanih radnika. 
Ukoliko gradonačelnik Beograda da saglasnost na zahtev JKP Beogradski vodovod i kanalizacija da se cena vode i odvođenja otpadnih voda poveća za 11 odsto za sve kategorije potrošača, već od 1. februara računi Infostana bi, u proseku, mogli biti uvećani za oko 150 dinara. 
„Cena vode i odvođenja otpadnih voda nije korigovana od 1. avgusta 2016. godine“, navodi se u zahtevu koji je JKP Beogradski vodovod i kanalizacija uputilo gradskoj upravi. Za nesmetano i efikasno funkcionisanje sistema u cilju urednog snabdevanja grada vodom odgovarajućeg pritiska i kvaliteta, kao i odvođenje otpadnih voda, cena vode i odvođenja uvećala bi se za 11 odsto za sve kategorije potrošača počevši od 1. februara 2019. i planirana je programom poslovanja preduzeća za narednu godinu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.