Vesti iz zemlje

16.01.2020. 16:59

Politika

Autor: Nova Ekonomija

Raspisan konkurs za projekte razvoja turizma vredan 875 miliona

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je javni konkurs za dodelu subvencija namenjenih finansiranju projekata razvoja turizma u 2020. godini. Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, je za list Politiku naveo da će za projekte u turizmu biti izdvojeno 875 miliona dinara, od čega 750 miliona dinara za turističku infrastrukturu.

Knežević je rekao da je jedan konkurs namenjen za projekte turističke infrastrukture, za koje se može konkurisati do 30. juna, a da je drugi, za promociju, edukaciju i treninge u turizmu, otvoren do 31. marta.

U danas objavljenom tekstu konkursa se navodi da su podsticaji namenjeni i izgradnji infrastrukture u turističkim destinacijama kao i za projekte promocije turističkih proizvoda, turističkih destinacija Srbije, kao i podsticanje unapređenja turističko-ugostiteljske ponude, unapređenje i realizaciju statističkih istraživanja i metodologije satelitskih računa, kao i projekte edukacije i treninga u turizmu.

Pravo na korišćenje ima destinacijska menadžment organizacija, privredno društvo, odnosno druga organizacija i institucija čiji je osnivač Vlada Srbije, jedinica lokalne samouprave ili pokrajine, kao i pravno lice u kome je Republika većinski vlasnik i pravno lice koje upravlja turističkim prostorom ili objektima turističke infrastrukture i suprastrukture.
Informacije o konkursu i obrasci zahteva za korišćenje bespovratnih sredstava dostupni su OVDE.
PROČITAJTE JOŠ:

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.