Vesti iz zemlje

15.12.2018. 15:01

Blic

Autor: Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji

Srpska nastavnica informatike jedna od 50 najboljih edukatora sveta

Katarina Veljković, jedna od najboljih edukatora Srbije, plasirala se u top 50 najboljih nastavnika sveta.
Nastavnica informatike iz Prve kragujevačke gimnazije plasirala se u 50 najboljih nastavnika sveta i time se Srbija i ove godine našla na visokoj lestvici u sferi obrazovanja.
Takmičenje „Global Teacher Prize“ postoji već pet godina zaredom, i za cilj ima da pronađe najbolje nastavnike sveta, i pokaže da je njihova profesija jedna od najvažnijih u svakoj zemlji!
Dosadašnje pobednice ovog takmičenja dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, Palestine, Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva.
Katarina Veljković, koja u nastavi radi već 14 godina, uvek je pokušavala da pronađe i nadomesti nedostatke obrazovnog sistema, i da učenicima da pravi odgovor na pitanje „zašto ja ovo učim, čemu mi to služi“.
Mnogobrojni projekti koje je sa decom sprovodila u toku svoje karijere i krilatica kojom se vodila kroz život „Mašta je važnija od znanja“ su doprineli uspesima u nastavi sa više od 1.400 učenika. Danas zasluženo može da kaže i da je jedan od najboljih nastavnika sveta.
Pored toga, Katarina nosi i titulu jednog od najboljih edukatora Srbije, koju joj je dodelilo Udruženje „Živojin Mišić“ pre dve godine u okviru istoimenog projekta, i koje je i dovelo takmičenje „Global Teacher Prize“ u Srbiju.
Kao nacionalni partner Fondacije „Varkey“, koja organizuje ovo svetsko takmičenje, Udruženje „Živojin Mišić“ već drugu godinu zaredom bira najbolje od najboljih.
Prošle godine u top 50 najboljih nastavnika sveta našla se Željana Radojičić Lukić, učiteljica iz Mionice i najbolji edukator Srbije 2014. godine. Na konkursu je učestvovalo čak 179 zemalja.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.