Studenti FON-a osvojili pet zlatnih medalja na Sport Festu 2018 u Istanbulu

17.05.2018. 12:39 NE 0
FON studenti Foto:Promo FON studenti Foto:Promo

Na 38. Međunarodnom studentskom turniru Sports Fest 2018 u organizaciji Boğaziçi University, koji je održan od 10. do 13. maja u Istanbulu, sportske ekipe Fakulteta organizacionih nauka (FON) su ponovo ostvarile najveći uspeh osvojivši najviše medalja. U veoma jakoj konkurenciji od 800 studenata, sa 26 različitih univerziteta, FON je proglašen za generalnog pobednika sa pet zlatnih medalja, jednom srebrnom i jednom bronzanom medaljom.

Zlatom su se okitile muška i ženska košarkaška ekipa, rukometaši FON-a, ženska odbojkaška i fudbaleri. Srebro je posle veoma teške borbe pripalo odbojkašima, a
bronzu je osvojio plivač Mijat Mihajlović.
U finalu su odbojkašice i rukometaši "odmerili snage" sa domaćinima, rezultatima 2:0 za naše odbojkašice i 26:11 u korist naših rukometaša.

Fudbaleri su takođe protiv domaćina iz Turske, nakon neizvesnih 1:1 u regularnom delu, a posle boljeg izvođenja jedanesteraca slavili sa ukupnih 4:3, što je i njihov prvi trofej na međunarodnoj sceni. Košarkašice su slavile pobedom nad Pravnim fakultetom rezultatom 61:56, dok su košarkaši savladali ekipu iz Turske sa 44:38.
Studenti FON-a su još jednom potvrdili liderstvo u odnosu na inostrane kolege, kao i značaj timskog duha koji neguju na Fakultetu.

Komentari

  Dodaj komentar
  • Nema komentara

Ostale vesti

PUPS o ukidanju zakona o penzijama: Zasluženo

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) saopštila je da podržava najavu o ukidanju Zakona o privremenom smanjenju penzija. Ta stranka navela je da podržava i najavu da već od jeseni ili najka...

26.05.2018. 13:37 B92 Detaljnije