Vesti iz sveta

14.06.2018. 14:23

Index.hr

Autor: Nova Ekonomija

Rols-Rojs ukida 4600 radnih mesta

Britanski proizvođač vazduhoplovnih motora Rols-Rojs danas je objavio da će do 2020. ukinuti 4600 radnih mesta, najvećim delom u Velikoj Britaniji, kako bi smanjio troškove u uslovima slabije potražnje.

„Predloženim restrukturiranjem koje će osigurati bolje prinose, više marže i veći novčani tok Rols-Rojs najavljuje novu fazu u našim nastojanjima da ubrzamo i pojednostavimo poslovanje“, navodi se u saopštenju grupe čiji su motori ugrađeni u Erbasove i Boingove avione.

Napominju da će zahvaljujući najnovijem talasu otkaza do 2020. uštedeti 400 miliona funti (454 miliona evra) troškova godišnje.

Rols je proteklih godina imao problema zbog slabe potražnje za vazduhoplovnim motorima i brodskim pogonskim sastavima. Prošle godine su ponovo poslovali sa značajnom dobiti, ali najvećim delom zahvaljujući oporavku funte.

Najnoviji troškovi kompanije iznosiće 500 miliona funti.

„Naša tehnologija je vodeća u svetu i osigurava Rols-Rojs-u potencijal za generisanje značajnog profitabilnog rasta“, istaknuo je izvršni direktor Voren Ist povodom objave saopštenja.

„Efikasnija organizacija bazirana na tempu i jednostavnosti će nam omogućiti da ispunimo obećanje o višim prinosima i da paralelno ulažemo u budućnost“, dodao je Ist.

U Rols-u troškove najnovijeg toka restrukturiranja procenjuju na 500 miliona funti.

„Te promene će nam pomoći da u srednjem i dužem roku ostvarimo nivo slobodnog novčanog toka višu od kratkoročno zacrtanih oko milijardu funti negde do 2020. godine“, naglasio je čelnik britanske kompanija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.