Srbija

02.08.2016. 08:59

Autor: Nova Ekonomija

Radnicima ‘Železnica’ ukinuti odmori zbog ruskog kredita

Srbija

02.08.2016. 08:59

Radnicima „Železnica“ obustavljeno je korišćenje godišnjih odmora zbog kašnjenja projekta za radove koji se finansiraju iz ruskog kredita, piše Blic.

Grupi radnika iz sektora za razvoj i građevinske poslove „Infrastrukture Železnica“ direktor Dušan Garibović obustavio je odmore jer nisu na vreme završili papire za rekonstrukciju pruge Resnik-Valjevo, navodi list.

Pored ove mere, on je smenio i direktore sektora za razvoj i građevinske poslove Larisu Puzović i Dragana Zlatkovića, jer smatra da su direktno odgovorni što u predviđenom roku nije dobijena građevinska dozvola.

Izvor „Blica“ iz „Železnica“ tvrdi da je zbog ovog nemara bio ugrožen i međudržavni ugovor sa Rusijom o rekonstrukciji pruge na ovoj deonici, koja se finansira iz ruskog kredita: 

„Investitor, ‘Ruske železnice’, više puta je upozoravao rukovodstvo da neće početi posao bez papira, a poslednji put u aprilu je najavio čak i raskid ugovora ako ne obezbedimo papire“, kaže izvor.

Direktor Dušan Garibović je potvrdio ove informacije, navodi list.

Rok za završetak radova je 2017. godina, deonica Resnik-Valjevo duga je 77 kilometara, a radovi će se obavljati u dve faze.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.