Srbija

02.08.2016. 16:45

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Ministarstvo privrede daje 413 miliona dinara za izgradnju vrtića i škola

Srbija

02.08.2016. 16:45

Ministarstvo privrede Srbije odlučilo je da sa 413 miliona dinara podrži radove na 32 projekta od značaja za lokalni i regionalni razvoj i standard građana u gradovima i opštinama širom Srbije, saopšteno je iz tog ministarstva.

Kako se navodi, projekti koji će se realizovati u okviru programa „Gradimo zajedno“, odnose se na izgradnju ili rekonstrukciju vrtića, škola, socijalnih i kulturnih ustanova i saobraćajnica.

Ukupna vrednost investicija veća je od 966 miliona dinara, a Ministarstvo učestvuje u sufinansiranju 50 odsto vrednosti svakog projekta, dok lokalne samouprave obezbeđuju ostatak iz sopstvenih budžeta.

Program „Gradimo zajedno“ Ministarstvo privrede realizuje zajedno sa Evropskom investicionom bankom (EIB) i lokalnim samoupravama.

U prethodne tri godine u okviru ovog programa podržan je 41 projekat ukupne vrednosti 1,2 milijarde dinara, od čega je Ministarstvo privrede sufinansiralo projekte sredstvima kredita EIB sa više od 712 miliona dinara, a ostatak predstavlja učešće lokalnih samouprava.

Najveća ulaganja odnosila su se na izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica, mostova, škola i vrtića što je uticalo na kvaliteta života stanovnika u lokalnim samoupravama.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.