Srbija

22.06.2023. 17:06

Saopštenje

Autor: Katarina Pantelić

Udruženje bivših radnika „Robnih kuća Beograd“ uskoro na razgovoru sa premijerkom

Izvor: Pixabay

Srbija

22.06.2023. 17:06

Udruženje akcionara, poverilaca i bivših radnika „Robnih kuća Beograd“ dobilo je poziv za sastanak sa Kabinetom predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, povodom zahteva koji se tiču ostvarenja radničkih prava.

Udruženje je saoptilo da je sastanak zakazan za ponedeljak 26. juna u 12.30 časova.

Pre dva dana Udruženje je tražilo sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i najavilo protest ukoliko im ne budu ispunjeni zahtevi.

Oni traže isplatu kamata na priznata oročena i otplaćena sredstva deoničara i saglasnosti da se isplati specijalna otpremnina radnicima koji nisu primili novčani iznos od 135 evra za svaku godinu radnog staža.

Članovi zahtevaju mogućnost isplate razlike od 65 evra za svaku godinu radnog staža radnika kao deo neisplaćene novčane naknade do 200 evra po godini radnog staža bivših zaposlenih od 2008. godine.

Jedan od zahteva je i isplata neisplaćenih ličnih dohodaka po koeficijentima stručne spreme u periodu od 1. maja 1995. godine do 15. maja 2002. godine (kada je uveden stečaj za RK Beograd), uvećanu za zakonsku zateznu kamatu, kao i za plaćanje odgovarajućih iznosa doprinosa za socijalno i penziono osiguranje.

Bivši radnici Robnih kuća Beograd traže sastanak sa Vučićem, u suprotnom protest

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentari(2)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.