Srbija

09.08.2016. 16:27

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Potpisan Memorandum o saradnji između PKS i Univerziteta Modul iz Beča

Srbija

09.08.2016. 16:27

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i generalni direktor Univerziteta Modul iz Beča Kristian Hofman (Christian Hoffman), potpisali su danas Memorandum o saradnji dve institucije čiji je cilj promocija i unapređenje saradnje, prenosa i razmene iskustva u razvijanju i radu univerziteta.

„Cilj je da kroz ovaj memorandum zajednički radimo na razvoju poslovne akademije Privredne komore jer Modul univerzitet ima znanja i iskustva u tome kako se od poslovne akademije dolazi kasnije do istraživačkog centra i univerziteta“, rekao je Čadež nakon potpisivanja Memoranduma.

On je naveo da je želja da se sve ono što se radi u Centru za edukaciju  PKS unapredi kroz neformalno stručno obrazovanje, kroz različite programe u saradnji sa Modul univerzitetom.

„Nastojaćemo da razvijamo i dalje saradnju, ako procenimo da ima interesa za otvaranje fakulteta u okviru PKS ili neke slične institucije čiji bi osnivač bila komora“, rekao je on.

Čadež je nakon potpisivanja Memoranduma rekao je da se pokazalo da ovakvi projekti univeziteta i poslovnih akademija jesu uspešni kada ih osniva privreda i kompanije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.