Srbija

10.08.2016. 16:13

Autor: Nova Ekonomija

Počelo prijavljivanje na međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja ‘Bin fest’

Srbija

10.08.2016. 16:13

Prijavljivanje učesnika za međunarodno takmičenje u kuvanju pasulja – „Bin fest“, koje će biti održano 10. i 11. septembra na Salašu 137 kod Novog Sada počelo je danas.

Organizatori 12. po redu „Bin festa“, Udruženje građana „Ekocentar Vodomar 05“ i Salaš 137, saopštili su da će koncept festivala ostati prepoznatljiv, ali će biti oplemenjen i novim sadržajima, te da se zainteresovani za učešće na ovoj manifestaciji mogu prijaviti na sajtu Pasuljijade http://www.beanfestival.rs“www.beanfestival.rs.

„Osim takmičenja u kuvanju pasulja prikazaćemo i tradicionalno pečenje rakije, a prisutni će biti u prilici da učestvuju u prepoznatljivim Ravničarskim igrama kao što su bacanje starog bicikla u dalj, navlačenje konopca, brzo prenošenje pasulja, bacanje metle u dalj, obaranje čunjeva loptom od slame i druge, ali i da prođu školu jahanja ili vožnju fijakera“, rekao je glavni organizator manifestacije Dragan Vukotić, a prenosi se u saopštenju.

Pasuljijada se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a tokom te manifestacije pored raznih jela od pasulja biće promovisani i drugi specijaliteti vojvođaske kuhinje poput čvaraka, perkela, krofni, štrudli s makom i višnjama.

Kotizacija za takmičenje u kuvanju pasulja iznosi 4.000 dinara, a najuspešnije ekipe očekuju vredne nagrade, prvo mesto 50.000 dinara, drugo mesto – 30.000 i treće mesto – 20.000 dinara, a pored najboljih kuvara pasulja, specijalne nagrade će biti dodeljene za takmičara koji dođe sa najudaljenije destinacije, za najuređeniji štand, najoriginalniji naziv ekipe i druge utešne nagrade.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.