Srbija

16.08.2016. 13:42

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

TOB spreman za turiste koji će doći u Beograd na Beer Fest

Srbija

16.08.2016. 13:42

Turistička organizacija Beograda (TOB) i svi ugostiteljski i smeštajni kapaciteti spremni su da prihvate goste koji će zbog Beer Festa boraviti u glavnom gradu, saopštila je danas Turistička organizacija Beograda.

Pored promocije istorijskih i kulturnih spomenika grada, TOB radi i na promociji manifestacija koje iz godine u godinu privlače sve veći broj stranih turista, dodaje se u saopštenju.

Jedna od najznačajnijih manifestacija u kalendaru događaja prestonice je Beogradski Beer Fest, koji već 14. godinu zaredom doprinosi povećanju broja stranih gostiju u avgustu.

„Beer Fest je najposećeniji festival ne samo u zemlji, već i u jugoistočnoj Evropi, što čini da Beograd bude jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija u ovom delu kontinenta“, rekao je direktor TOB-a Miodrag Popović.

On je dodao da su TOB i svi ugostiteljski i smeštajni kapaciteti spremni da prihvate goste koji će zbog Beer Festa boraviti u glavnom gradu.

„Beogradski festival piva godinama doprinosi građenju dobrog imidža Beograda. Pored stotina hiljada posetilaca ovog festivala, i poznati izvođači koji na njemu učestvuju su svojevrsni ambasadori našeg grada i zemlje u svetu“, ističe Popović.

U prilog značaju Beer Festa za turizam grada govori i činjenica da će ove godine ekipa Travel XP kanala snimati emisiju o Beogradu upravo u vreme održavanja ovog festivala, kako bi zabeležili jedinstvenu atmosferu i broj posetilaca.

Travel XP je deo kablovskih sistema na skoro svim kontinentima, tako da će najlepše putopisne slike Beograda obići ceo svet.

Beogradski festival piva bio je i deo karavana koji Turistička organizacija Beograda ove godine do sada organizovala u gradovima regiona, gde je kroz različite muzičke nastupe najavljena ova manifestacija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.