Srbija

18.08.2016. 09:31

RTS

Autor: Nova Ekonomija

Vučić, Rama i predstavnici Vlade Kosova zajedno na biznis forumu u Nišu

Srbija

18.08.2016. 09:31

Premijer Aleksandar Vučić je juče, tokom zajedničkog obraćanja javnosti sa američkim potpredsednikom Džozefom Bajdenom, rekao da će za mesec dana ugostiti Edi Ramu premijera Albanije, kao i albanske predstavnike sa KiM i biznismene.

„Srbija želi da na biznis forumima i poslovnim sastancima razvija zemlju i obezbedi veći rast privrede, čuvajući državne i nacionalne interese“, kazao je Vučić.

U Vladi Albanije kažu da su planirana dva sastanka premijera, jedan u Nišu, a drugi u oktobru u Beogradu, kad bi trebalo da učestvuju na Beogradskom bezbednosnom forumu.

Na tom skupu će učestovati i pojedini predstavnici kosovske vlade, između ostalih i zamenik ministra za lokalnu samoupravu Bajram Gecaj. 

Pojedini mediji, koje je preneo i Tanjug, neprecizno su ranije javili da će u Nišu biti održana zajednička sednica dve vlade, a ne biznis forum. 

Radio Slobodna Evropa javio je ranije da će dve vlade održati zajedničku sednicu u Nišu. Kako je naveo taj radio pozivajući se na nezvanične izvore bliske Vladi Srbije, zajedničku sednicu vlada Srbije i Albanije inicirao je zvanični Beograd, ali detalji tog sastanka nisu još ugovoreni.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.