Srbija

19.08.2016. 09:46

Autor: Nova Ekonomija

David: Verovatno je da Rusi snažno podstiču veličanje Miloševića

Srbija

19.08.2016. 09:46

Teško je poverovati da su ministri Ivica Dačić i Aleksandar Vulin bez konsultacija sa premijerom Aleksandrom Vučićem govorili pohvalno o Slobodanu Miloševiću i politici koju je vodio tokom devedesetih, rekao je za Danas pisac i dobitnik NIN-ove nagrade za književnost Filip David.

Ipak, on ostavlja mogućnost i da su Dačić i Vulin samostalno istupali u javnosti, komentarišući informacije koje su se pojavile u medijima o navodnoj kritici koju je na sednici Vlade Srbije uputio Vučić ministrima koji su u prethodnim danima slavili i veličali Slobodana Miloševića.

„To je teško poverovati, ali je moguće. Veoma je verovatno da snažan podsticaj za takve izjave dolazi i sa ruske strane, jer smo nedavno od ruskog ambasadora čuli kako su u novoj srpskoj vladi Rusi dobili i ‘svoje ljude'“, napominje David.

Dodaje da bi se to moglo razumeti i tako da su ti „njihovi ljudi“ ohrabreni da traže Miloševićevu potpunu rehabilitciju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.