Srbija

20.08.2016. 08:34

Autor: Nova Ekonomija

Vujović: O povećanju plata ćemo pričati krajem oktobra

Srbija

20.08.2016. 08:34

Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je u petak uveče da će na kraju trećeg kvartala biti osnova da se „realno i kredibilno“ razgovara o povećanju plata.

„Koliko, kada i u kojim sektorima, to ćemo prepustiti ciframa i dijalogu koji će se desiti u oktobru i novembru“, rekao je Vujović za RTS.

On je dodao da će krajem godine ili u budžetu za iduću godinu biti precizirano o kojim promenama je reč i koliko će građani osetiti boljitak.

Na pitanje kada će biti rebalans budžeta, on je rekao da će se rebalans verovatno raditi kako bi se na najboji mogući način upotrebili resursi i uštede koje su ostvarene.

„Mi ne moramo da radimo rebalans (budžeta Srbije) s ozbirom da imamo izuzetno dobre performanse, ali ćemo možda raditi rebalans da bi verifikovali taj uspeh i ostvarili sebi mogućnost da na bolji način upotrebimo resurse i uštede koje smo tako ostvarili“, rekao je ministar.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.