Srbija

22.08.2016. 10:43

balkanuzivo.net

Autor: Nova Ekonomija

Srpski gimnazijalci osvojili četiri medalje na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi

Srbija

22.08.2016. 10:43

Četvorica učenika gimnazija iz Srbije sa mentorima Duško Sladićem, profesorom na Hemijskom fakultetu u Beogradu, i Nikom Radulovićem, profesorom hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Nišu, osvojili su bronzane i srebrne medalje na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi (Icho2016‬), najprestižnijem svetskom takmičenju iz ove oblasti, koja je ove godine održana u Tbilisiju u Gruziji.

Dobitnik srebrne medalje je Pavle Kravljanac – maturant Prve beogradske gimnazije. Bronzane medalje dobili su Jovan Stojković –maturant gimnazije u Vranju, Stefan Stojanović – maturant gimnazije u Leskovcu, i Andrej Kukuzar – učenik trećeg razreda gimnazije u Somboru.

„Na Olimpijadi je učestvovalo 67 zemalja sa oko 260 učesnika, takmičenje je trajalo 10 sati i sastojalo se iz dva dela: jednog praktičnog i jednog teorijskog. Svaki deo takmičenja trajao je po pet sati“, rekao mentor Duško Sladić i naglasio da su se oni za ovo takmičenje pripremali više godina.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.