Srbija

22.08.2016. 14:36

FoNet

Autor: Nova Ekonomija

Nedimović: Uzurpatori državnog zemljišta će biti sankcionisani

Srbija

22.08.2016. 14:36

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Srbije Branislav Nedimović boravio je danas u Pančevu gde je najavio da će uzurpatore poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države do kraja godine identifikovati i prema njima preduzeti sankcije. Sa parcela koje su uzurpirali biće skinuti usevi.

Nedimović je, na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi, rekao da će ove godine 144 od 145 opština ući u potpuno legalne tokove, ističući da su na vreme doneti godišnji planovi.

„Preduzeli smo sankcije prema lokalnim samupravama koje nisu ispunile obavezu o izradi godišnjeg plana. Jednoj opštini koja to nije učinila obustavljen je transfer sredstava“, rekao je Nedimović i dodao da će bez sredstava ostati svaka lokalna samouprava koja ne bude sprovodila godišnji program.

Prema njegovim rečima red u ovoj oblasti je neophodan jer se radi o velikim finansijskim sredstvima za budžet Srbije, pokrajine i lokalne samouprave. Kako je rekao, ove godine u zakup će se dati 120.000 hektara zemljišta više.

On je objasnio da će se 430.000 hektara zemljišta naći u nekom obliku zakupa, po osnovi licitacije, prečeg zakupa ili besplatnog davanja institucijama koje na to imaju pravo. To će ove godine, smatra Nedimović, doneti 24,7 miliona evra više u budžet.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.