Srbija

22.08.2016. 16:49

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Nemačka NVO finansira opremu za štampariju za KPZ Niš

Srbija

22.08.2016. 16:49

Predstavnici nemačke nevladine organizacije Help – Hilfe zur Selbsthife i Kazneno-popravnog zavoda Niš potpisaće u sredu ugovor o saradnji u okviru projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji, faza II“, koji finansira nemačka vlada, a sufinansiraju lokalni partneri. 

U okviru projekta, niški zatvor dobija opremu za štamparsku radionicu, stručne obuke za osuđena lica i obuke za zaposlene u KPZ-u, u vrednosti 30 hiljada evra, navodi se u saopštenju nemačke organizacije.

Sporazum će potpisati Maja Bubanj, predstavnica NVO Help, i Aleksandar Grbović u ime Kazneno-popravnog doma Niš.   

Projektom je predviđeno i kreiranje novih radnih mesta kroz razvoj start-up biznisa i preduzetništva, grantovima u opremi za 16 osuđenih lica sa teritorije Srbije, nakon izvršenja kazne. 

U saradnji sa ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija, uključenim u projekat, Help vrši selekciju korisnika na osnovu prijave, socijalnih i ekonomskih kriterijuma, isplativosti i održivosti predložene poslovne ideje. 

Psiho-socijalna podrška za članove porodica bivših osuđenika biće obezbeđena u saradnji sa nevladinom organizacijom „Centar za ljudska prava“ iz Niša, koja ima neophodnu ekspertizu u ovoj oblasti.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.