Srbija

23.08.2016. 15:59

Danas

Autor: Nova Ekonomija

Na Zlatiboru ove godine rekordan broj turista

Srbija

23.08.2016. 15:59

U julu ove godine na Zlatiboru se odmaralo 3,6 odsto turista više nego prošle godine u istom mesecu, podaci su Turističke organizacije Zlatibor, koja procenjuje da će se takav trend nastaviti i da će biti oboren rekord iz prošle godine.

„Na Zlatiboru trenutno boravi više od 20.000 gostiju. Za prvih sedam meseci ove godine poseta je za 20 odsto veća nego u istom periodu prošle godine, koja je bila rekordna po broju noćenja. Takav trend je nastavljen i u avgustu, pa se može očekivati da će biti oboren rekord iz prošle godine“, kaže Arsen Đurić, zamenik predsednika opštine Čajetina.

Porastao je i broj inostranih gostiju među kojima su, osim turista iz bivših jugoslovenskih republika, posetioci iz Rusije, Nemačke, Holandije i Rumunije, čije je učešće oko 30 odsto u ukupnom broju turista koji su boravili na najposećenijoj srpskoj planini.

Takvoj posećenosti svakako su doprineli novi sadržaji, povećan broj smeštajnih kapaciteta, ali i ulaganja lokalne samouprave u infrastrukturu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.