Srbija

30.08.2016. 10:14

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

‘Izađi mi na teglu’ i ‘Roda’ poklonili 1.000 tegli ajvara deci u Zvečanskoj

Srbija

30.08.2016. 10:14

Manifestacija Izađi mi na teglu i trgovinski lanac Roda su, uz podršku brojnih poznatih ličnosti svečano otvorili najveći ajvar karavan u Srbiji i tako krenuli u potragu za najboljim majstorom u spremanju ovog tradicionalnog srpskog jela. Takođe su donirali 1000 tegli ajvara Centru za decu bez roditeljskog staranja u Zvečanskoj.

Ovaj karavan održava se ove godine u 25 gradova širom Srbije, a prvo ovogodišnje takmičenje ajvara za medalju, održano je u nedelju 28. avgusta na Sava promenadi u Beogradu. 

U njemu je učestvovalo 10 takmičarskih ekipa kojima su se pridružile i brojne javne ličnosti koje su pokazale svoju veštinu u pripremanju ajvara. Pobedu je na kraju osvojio ženski fudbalski tim Rad, koji se na ovaj način plasirao u finale ovog velikog gastro izazova.

Devojke iz Rad-a uspele su da pobede u jakoj konkurenciji koju su činili Suzana Mančić, Maja Volk, Miss Srbije Katarina Šulkić, glumica Iva Štrljić, pevačice Ksenija Mijatović i Jellena, kao i Saša Plećević poznatiji kao Dr. Feelgood, koji su u ulozi kapitena pojedinih ekipa pripremali svoje recepte. 

Ljiljana Vukotić, jedna od organizatora manifestacije rekla je da su oni veoma ponosni jer su po prvi put uspeli da realizuju akciju Jedna tegla za puno osmeha.

„Donator celokupne količine ajvara je Roda kao pokrovitelj treće sezone karavana Izađi mi na teglu“, rekla je Vukotićeva.

Izazov u pravljenju najboljeg domaćeg ajvara se nastavlja već danas u Požarevcu. Roda je tim povodom obezbedila brojna akcijska sniženja na proizvode za pripremu zimnice i  pozvala sve zainteresovane iz ovog grada da dođu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.