Srbija

05.09.2016. 15:57

Blic

Autor: Nova Ekonomija

Španska ‘Refisa’ pokreće proizvodnju delova za vozove u Priboju

Srbija

05.09.2016. 15:57

Kompanija Refisa iz Španije koja izrađuje poliesterske delove za vozove, sredinom oktobra pokrenuće proizvodnju u Priboju.

Maske za vozove i enterijer za vagone i kupee, Španci će izrađivati u 2.000 kvadrata zakupljenog pogona Slobodne zone u Priboju, čija adaptacija i opremanje se privode kraju.

Ugovorom između opštine Priboj i Refise, investitor iz Španije se obavezao da do kraja ove godine uposli 40 do 50 radnika, a do kraja naredne 100. Nekoliko inženjera i majstora koji će raditi ovde prošli su obuku u Refisinoj matičnoj fabrici u Španiji.

Kupci delova proizvedenih u Priboju biće železnice Španije i Rusije.

„Vlada Srbije uspela je da ubedi menadžere Refise da prošire kapacitete pa će nakon puštanja fabrike u rad biti potpisan ugovor kojim će investitor zakupiti još jedan pogon površine 2.000 m2 u kome će biti posla za dodatno upošljavanje. Svako radno mesto mnogo znači našoj ekonomski nejakoj opštini“, kaže Krsto Janjušević, narodni poslanik iz Priboja.

Primer Refise, najavljuje on, slediće još jedna manja španska kompanija iz oblasti metalske industrije koja bi do kraja 2106. trebalo da se useli u Slobodnu zonu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.