Svet

10.09.2023. 12:00

Hrvatska obrtnička komora

Autor: Katarina Pantelić

Hrvatska privredna komora zahteva nastavak ograničenja cena struje i plina

Foto: Pixabay

Svet

10.09.2023. 12:00

Hrvatska privredna komora uputila je Vladi Hrvatske zahtev da se nastavi mera pomoći u vezi sa ograničavanjem cena struje i plina za male privrednike.

U saopštenju koje je poslala komora, navodi se da nastavak pozitivnog trenda u hrvatskoj privredi neće biti moguć ukoliko se ne nastave mere pomoći.

„Ukidanje mera pomoći bi za veliki broj privrednika značio njihov kraj i nemogućnost isplativog poslovanja od kojih žive oni a neretko i cele njihove porodice i zaposleni“, navela je komora.

Napomenuli su da su računi za plin u nekim slučajevima porasli i do 600 odsto, što predstavlja ozbiljnu pretnju održivosti privrednika.

Komora je navela da podržava primenu istog modela koji je primenjen i na električnu energiju, kako bi se olakšao teret koji će potrošnja plina predstavljati tokom nadolazeće jeseni i zime.

Istakli su da su dosadašnje mere Vlade omogućile nastavak poslovanja za veliki broj hrvatskih privrednika, što je rezultiralo rastom broja privrednika za osam odsto u odnosu na prošlugodinu i zapošljavanje više od 10.000 ljudi u njima.

Hrvatski Infinum kupili američki ExpandTheRoom

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.