Srbija

28.09.2016. 13:38

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Koridori Srbije: Tuneli na Koridoru 11 su izgrađeni po standardima

Srbija

28.09.2016. 13:38

Koridori Srbije demantovali su danas navode medija da dva tunela na deonici Koridora 11, Ljig-Preljina moraju da se ruše jer nisu izgrađeni po standardnim dimenzijama.

„Tuneli su projektovani i izvedeni prema važećim standardima koji obezbedjuju slobodan prostor 4,75 metara visine, što omogućava nesmetano i bezbedno kretanje svih vozila. Po međunarodnim standardima maksimalna dozvoljena visina vozila i tereta iznosi 4 metra“, naveli su Koridori.

Kako se dodaje, geodetski snimak izvedenih radova ukazuje da su svi radovi izvedeni prema projektnoj dokumentaciji i da su odstupanja od projektovanog profila u granicama dozvoljenih koje propisuje važeća tehnička regulativa.

Prema Koridorima, tokom radova na trasi kroz tunele se nesmetano kreće teška mehanizacija, šleperi i vozila sličnog gabarita.

„Komisija za tehnički pregled te deonice kontroliše sve radove i na osnovu preliminarnog izveštaja koji je dostavljen Koridorima Srbije nema primedbi te vrste za izvedene radove na tunelima“ piše u saopštenju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.