Srbija

04.10.2016. 16:52

N1

Autor: Nova Ekonomija

Vozač prekinuo štrajk, počele overe zdravstvenih knjižica u ‘Lasti’

Srbija

04.10.2016. 16:52

Vozač saobraćajnog preduzeća Lasta, Dragan Filipović, koji je u tom preduzeću štrajkovao glađu od prošlog četvrtka prekinuo je protest, jer mu je danas overena zdravstvena knjižica.

Razlog štrajka upravo je bilo uskraćeno pravo na lečenje, jer je Filipoviću zdravstvena knjižica, kao i ostalim zaposlenima Laste kojih je oko 2.400 bila neoverena od juna ove godine.

Lasta iz kabineta generalnog direktora tog autoprevoznika dodaju da je „sporazum o odlaganju plaćanja poreskog duga na 60 mesečnih rata je odobren od strane Ministarstva finansija i očekuje se realizacija svih tehničkih detalja u narednih nekoliko dana.“

Ranije su iz Laste za N1 naveli da je problem sa neoverenim zdravstvenim knjižicama, koji SP Lasta i njeni zaposleni trenutno imaju, datira od juna 2016. godine, a isti je posledica poreskog duga za poreze i doprinose koji datiraju iz 2004, 2006. i 2008. godine u iznosu od oko 1 milijarde dinara.

Novo rukovodstvo kompanije, imenovano u toku 2015. godine, navedeni problem je počelo da rešava čim su se za to stekli zakonski uslovi, i uputilo je zahtev za odlaganje plaćanja poreskog duga na 60 rata nadležnom ministarstvu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.