Srbija

01.11.2016. 13:20

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Protokol o saradnji Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu i Vojvođanske banke

Srbija

01.11.2016. 13:20

Nakon potpisivanja Protokola o saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Ekonomskim fakultetom u Subotici, Vojvođanska banka potpisala je Protokol o saradnji i sa Ekonomskim fakultetom u Kragujevcu kojim je predviđena realizacija brojnih aktivnosti u cilju podrške budućim ekonomistima.

Saradnja definisana ovim Protokolom obuhvata studentske prakse, stipendiranje studenata za master i doktorske radove, mentorske programe, sponzorstva i doniranje programa Ekonomskog fakulteta, gostujuća predavanja predstavnika Vojvođanske banke, učešće studenata u studijama slučaja, organizaciju radionica i druge aktivnosti.

„Mi u Vojvođanskoj banci nalazimo da je saradnja između unviverziteta i privrede i finansijskog sektora izuzetno bitna za unapređenje ukupnog obrazovnog sistema u našoj zemlji, te nam je zbog toga izuzetno drago što smo nakon potpisivanja protokola o saradnji sa ekonomskim fakultetima univerziteta u Beogradu i Novom Sadu to učinili danas u Kragujevcu. U duhu Ajnštajnove izreke da je obrazovanje ono što ostane nakon što zaboravite ono što ste učili u školi“, rekao je Velimir Babić, član Izvršnog odbora i direktor funkcije Upravljanje kreditnim rizicima Vojvođanske banke.

Dekan Ekonomskog fakultata u Kragujevcu profesor doktor Petar Veselinović je ovim povodom izjavio:

„Rukovođeni činjenicom da je jedini pravi recept za uspeh spoj teorije i prakse, sa zadovoljstvom smo kao fakultet prihvatili institucionalizovanje saradnje sa jednom od najznačajnijih poslovnih banaka u Srbiji, Vojvođanskom bankom. Saradnju posmatramo kroz najmanje tri nivoa: pružanja praktičnih saznanja studentima od strane stručnjaka banke, stručnu praksu studenata koji će neposredno u rešavanju konkretnih bankarskih poslova približiti praktični nivo znanja svemu onome što na modulima iz oblasti finansija, bankarstva i berzanskog poslovanja uče, kao i zajedničke aktivnosti koje će stručnjaci Vojvođanske banke zajedno sa nastavnim kadrom Ekonomskog fakulteta fokusirati na akreditovanju novih modula iz oblasti elektronskog bankarstva, odnosno digitalne ekonomije“.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.