Vesti iz sveta

29.07.2013. 10:14

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Smanjen profit niskotarifne aviokompanije Rajaner

Neto profit irske niskotarifne aviokompanije Rajaner smanjen je za više od petinu u drugom tromesečju zbog poskupljenja goriva i viših operativnih troškova.
Dobit nakon oporezivanja je u tri meseca zaključno sa junom smanjena za 21 odsto na 78,1 milion evra sa 98,9 miliona evra iz istog perioda prošle godine, navedeno je u saopštenju Rajanera, a prenosi Frans pres.
Prihodi su skočili za pet odsto na 1,342 milijarde evra sa 1,284 milijarde evra iz istog perioda prošle godine, dok je broj putnika porastao za tri odsto na 23,2 miliona putnika u drugom kvartalu. 
„Što se tiče perspektiva, Rajaner je i dalje oprezan, budući da su tržišni uslovi teški, praćeni recesijom, merama štednje, visokim cenama goriva i prekomernim porezima koji pogadjaju tražnju za avionskim prevozom“, izjavio je izvršni direktor Rajanera, Majkl O’ Liri, i dodao da, uprkos teškim uslovima, Rajaner zadržava prognozu profita za ovu godinu na izmedju 570 do 600 miliona evra.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.