Svet

24.01.2017. 12:46

B92

Autor: Nova Ekonomija

Obamina penzija iznosiće 205.700 dolara godišnje

Svet

24.01.2017. 12:46

Sada već bivši američki predsednik Barak Obama odlazi u takozvanu političku penziju, a kako mediji prenose, primaće 205.700 dolara godišnje.

Posle osam godina u Beloj kući, za njega počinje novi život. Ono što se zna jeste da će ostati da živi u Vašingtonu dok mlađa ćerka ne završi školovanje.

Obama je već odabrao novu kuću u elitnom delu grada Kalorame. Mediji pišu da će im prve komšije biti Klintonovi, ali i druge poznate ličnosti. 

Vrednost nove kuće procenjuje se na 5,3 miliona dolara, međutim Obama je nije kupio već zakupio za 22.000 dolara mesečno. Kuća ima 2.800 kvadrata, devet spavaćih soba i osam kupatila. 

Obama ima 55 i još uvek nije stekao uslove za penziju, ali je na svojoj poslednjoj konferenciji za novinare rekao da će neko vreme živeti povučeno i izbegavati javne nastupe. 

Bivšeg šefa države čeka bezbrižan život — njegova penzija će iznositi 205.700 dolara godišnje, a još 20.000 dolara godišnje dobijaće i njegova supruga. Osim toga, država će im plaćati održavanje poslovnog prostora i plate saradnika, putovanja, a takođe i doživotno osiguranje tajne službe.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.