Srbija

28.02.2017. 10:51

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Čadež: PKS partner u EU integracijama

Srbija

28.02.2017. 10:51

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež kaže da je otvaranje nova dva poglavlja u pregovorima sa EU potvrda napretka u procesu evropskih integracija.

Kako je saopštila PKS, iako zemlje koje su već završile proces evropskih integracija poglavlje 20 ubrajaju u lakša za pregovaranje, prema rečima Čadeža, Srbiji predstoji veliki posao jer će tok i rezultati pregovaračkog procesa itekako trasirati buduću mapu puta nacionalne privrede.

„Što naše reforme budu uspešnije, strategije, politike i mere koje budemo donosili efikasnije i usklađenije sa standardima i principima razvijenih evropskih ekonomija, bićemo ne samo bliži pozitivnim ocenama Brisela, već će nam okruženje biti podsticajnije za poslovanje i velikih i malih i srednjih preduzeća, za razvoj preduzetništva i inovacija“, rekao je on. 

Kako je ocenio, to znači više stranih, ali i domaćih investicija, a lokalna privreda postaće konkurentnija i sposobnija za žestoku utakmicu koja je očekuje na medjunarodnom tržištu. 

Dodao je da je stav PKS da se nacionalnim politikama moraju podržati sektori koji imaju najveću dodatu vrednost – odnosno najveći stepen finalizacije proizvoda – prerađivačka industrija, potencijal za izvoz i za nove investicije i kapacitet da za sobom povuku i ostatak privrede. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.