Srbija

01.03.2017. 13:31

N1

Autor: Nova Ekonomija

Janković, Jeremić i Obradović formulisali zajedničke ciljeve

Sprečavanje neregularnosti i krađe na predsedničkim izborima, kao i zaštita prava birača da na izborima slobodno, neometano i bez straha biraju svog predsednika - zajednički su ciljevi koje su formulisali izborni timovi Saše Jankovića, Vuka J...

Srbija

01.03.2017. 13:31

Sprečavanje neregularnosti i krađe na predsedničkim izborima, kao i zaštita prava birača da na izborima slobodno, neometano i bez straha biraju svog predsednika – zajednički su ciljevi koje su formulisali izborni timovi Saše Jankovića, Vuka Jeremića i Boška Obradovića.

Predizborni štabovi trojice kandidata zajedno su pozvali državne institucije da obave poslove iz svoje nadležnosti kako bi formulisani ciljevi bili ostvareni.

Od Republičke izborne komisije traži se da prizna pravo sudskim overiteljima da vrše overu potpisa građana, a Narodna skupština se poziva da osnuje nadzorni odbor za kontrolu izbora.

Predsednica Skupštine Maja Gojković poziva se da OEBS-u odmah uputi zvanični poziv za obavljanje posmatračke misije u skladu sa dosadašnjom praksom.

„Kako nadležni državni organi nisu primenili preporuke OEBS-a od 24.aprila 2016. godine za ispravkom mnogobrojnih nepravilnosti tokom izbornog procesa, potrebno je da OEBS izborni proces nadgleda od samog početka“, navodi se u zajedničkom saopštenju trojice predsedničkih kandidata.

Oni od državnih organa traže da ne dopuste i ne ponavljaju neregularnosti koje su zabeležene u izveštaju OEBS-a.

Predizborni timovi tri predsednička kandidata preduzimaće usaglašene mere kako bi tokom celog izbornog procesa pratili i štitili ostvarivanje prava građana na slobodnu izbornu volju, zaključuje se u saopštenju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.