Srbija

01.03.2017. 16:27

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Palma radnicima u štrajku: Galama i buka ovde ne prolaze, nikoga nećete uplašiti

Srbija

01.03.2017. 16:27

Grupa radnika Industrije kablova u Jagodini, koji su iz preduzeća jesenas otišli uz socijalni program, protestovali su ispred zgrade Skupštine grada.

Oni zahtevaju isplatu tri plate, povezivanje radnog staža i ostatak duga za putne troškove i jubilarne nagrade

Njima se obratio predsednik Skupštine opštine Jagodina Dragan Marković Palma rekavši da su oni fabriku naustili uz potpis. 

„Svako od vas ko je uzeo otpremninu je potpisao da se dug prema vama isplati do 30. juna. Hoću maksimalno da vam pomognem, uz vas sam uvek tu, ali vi ste to potpisali a nešto što ste potpisali, ja ne mogu da poništim“, rekao je Marković. 

Marković je savetovao okupljenima da formiraju petočlanu delegaciju, kojoj će on da dogovori sastanak sa ministrom za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom. 

Na negodovanje radnika, Marković je rekao: 

„Ovde smo da vidimo kako da rešimo problem, galama i buka ovde ne prolaze, ovde nikoga ne možete da uplašite, ja sam u funkciji građana i ovde sam zato. Verujte nikada nećemo biti na strani bilo koga osim na strani radnika ali vaši zahtevi moraju biti i formalno pravno u redu“, rekao je Marković.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.