Srbija

01.03.2017. 21:01

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Ivošević: Janković može da se kandiduje i bez potvrde ostavke

Srbija

01.03.2017. 21:01

Bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević ocenio je da to što Skupština Srbije, po svemu sudeći, neće konstatovati ostavku bivšeg zaštitnika građana Saše Jankovića ne bi trebalo da ima pravne posledice niti komplikacije po njegovu kandidaturu na predstojećim izborima.

„Od onog dana kada je on podneo ostavku i uputio je Skupštini on više nije zaštitnik građana, on više ne odlazi na posao i ne obavlja tu funkciju. Taj posao sada obavaljanju njegovi nekadašnji zamenici“, kazao je Ivošević agenciji Beta.

On je precizirao da bi Skupština samo formalno trebalo da konstatuje taj čin.

„Ostavka je lični čin i odluka, u tom slučaju posao Skupštine Srbije je samo deklarativan“, kazao je Ivošević, dodajući da to što se parlament neće izjašnjavati o podnetoj ostavci ne može da bude greh Saše Jankovića.

On je podsetio da zakonskim odredbama ombudsmanu nije dozvoljeno davanje političkih izjava, ali da je podnošenjem ostavke Jankovića na tu funkciju njegova predsednička kandidatura sada potpuno legitimna i nesporna.

žPredsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najavila je da će sutra u 13 sati raspisati predsedničke izbore i da će tada biti poznat datum njihovog održavanja.

Maja Gojković je rekla da će Skupština Srbije nastaviti sednicu posle predsedničkih izbora.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.