Svet

20.06.2024. 16:26

Autor: Nova ekonomija

Meta otpušta, reorganizacija Reality Labs-a najveća promena od rebrendiranja

Foto: Unsplash

Svet

20.06.2024. 16:26

Meta, matična kompanija Facebook-a, najavila je veliko restrukturiranje svog hardverskog odeljenja Reality Labs, što će rezultirati otpuštanjima. Komentatori najavljuju da će ovo biti najznačajnija promena unutar kompanije od kada je izvršeno preimenovanje 2020. godine.

Tačan broj zaposlenih koji će ostati bez posla nije otkriven, ali se navodi da će smanjenja uglavnom ciljati višak rukovodećih pozicija, prenosi abpLive.

Reality Labs će sada biti podeljen na dve glavne grupe: Metaverse, koja obuhvata Quest headset, društvenu mrežu Horizon i srodne tehnologije, i Wearables, koja uključuje pametne naočare razvijene u saradnji sa Ray-Ban-om.

U internom memorandumu, CTO kompanije Endru Bozvort ističe da su pametne naočare razvijene sa Ray-Ban-om postigle neočekivani uspeh, što ukazuje na budući razvoj AR naočara.

Bozvort je naglasio da organizaciona struktura nije ključ uspeha, već realizacija strategija.

Meta, inače, trenutno radi na verziji Ray-Ban naočara sa „heads-up“ displejem i narukvicom za kontrolu, kao i na skupim AR naočarima sa holografskim ekranima poznatim kao Orion.

OpenAI će se napajati strujom dobijenom iz nuklearne fuzije?

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.