Srbija

02.03.2017. 12:46

N1

Autor: Nova Ekonomija

Ilić: Ako Vučić pobedi, novi premijer koji će biti njegova marioneta bi mogao biti Dačić

Srbija

02.03.2017. 12:46

Pisac Saša Ilić kaže, ukoliko Vučić bude izabran za šefa države, da će on biti i predsednik Vlade, a da će u toj fotelji samo biti marioneta. Ilić navodi da to može da bude Dačić, i da će njemu biti dobro i sa tim. 

Komentarišući to što nije dodeljena nagrada Draganu Velikiću, ocenjuje – iz straha da se ne ponovi prošlogodišnji „Filip David“.

Ivica Dačić i SPS pružili su punu podršku kandidaturi Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima. Boris Tadić je za Danas rekao da je Dačić je talac Vučićevih fioka.

„Dačić je spretan političar koji je i sa Vučićem i Tadićem spretno igrao košarku“, ocenio je Ilić gostujući u Novom danu.

Sadržaji iz fioka tog Tadićevog vremena prebačeni su u fioke Vučića, kaže pisac i dodaje da lider SDS verovatno i sam  to zna.

„Budući da ovog puta nije izvučena priča o tajnoj, skrivenoj kameri, moguće da je sklopljen dobar dogovor između Vučića i Dačića“, navodi.

Komentarišući opoziciju, kaže da ovakva kakva je ne može da ima jednog kandidata. 

„Logično je da se Tadić opredelio za Vuka Jeremića koji je na desnom centru i sa kojim je godinama sarađivao… Ne možete stati iza onog kandidata koji ne odgovara vašem ideološkom, političkom profilu“, naveo je.

Kako je ocenio, stranka Borisa Tadića ne pripada levom centru, već ide desno. Dodao je da je Tadić svojevremeno pomerio čitav DS udesno.

Predsednica parlamenta Maja Gojković juče je stavila zasedanje skupštine „na pauzu“ dok se ne završe predsednički izbori. Danas je saopštila da je moguće, u slučaju da se dogodi nešto hitno, da se održi i „neka vanredna sednica“.

Međutim, skupština još nije usvojila ostavku Saše Jankovića na mesto ombudsmana. Upitana šta će s tim biti, rekla je: 

„Na njemu je da razmišlja o tome, a on i odavno nije zaštitnik građana“.

Komentarišući to, Ilić ocenjuje da će se vrh vlasti truditi da što više oteža put Saši Jankoviću. 

„Mislim da je to opstrukcija odozgo, a suspendovanje parlamenta je van pameti“, dodaje.

Mogućnost da, prisustvom na televiziji tokom skupštinskih sednica, opozicija kaže nešto u vreme kampanje – ni to ne može da se dozvoli, naveo je.

„Opozicija ima pristup tek nekolicini medija. Ilić dodaje da je to što se, na primer, događa u Kragujevcu, tokom tragedije u Tehničko-remontnom zavodu, pokazuje do čega je dovela onako obavljena privatizacija medija. Lokalni mediji su privatizovani i stavljeni pod kontrolu i sada smo oslonjeni na medije iz Beograda, kaže o izveštavanju o tom slučaju. 

„Mi smo u gluvoj sobi i očekujemo jedino preko društvenih mreža da saznamo da li su ljudi zabrinuti“. 

Dodaje da je i opozicija kriva za takvo stanje medija na lokalu, jer se nije oglasila povodom takvih privatizacija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.