Srbija

06.03.2017. 11:43

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Opština Trstenik podelila sadnice kupina i malina poljoprivrednicima

Srbija

06.03.2017. 11:43

Opština Trstenik je kroz program razvoja poljoprivrede opredelila određena sredstva za poljoprivrednike tog kraja, a njima su podeljene sadnice malina i kupina.

Predsednik opštine Trstenik Aleksandar Ćirić izjavio je prilikom potpisivanja ugovora sa poljoprivrednicima da je cilj da se poveća proizvodnja voća i povrća i da su podeljene sadnice malina, kupina i sistema za navodnjavanje.

„Izdvojili smo četiri miliona dinara za nabaku sadnica i sistema za navodnjavanje. Oko pedesetak poljoprivrednika je dobilo sadnice malina, a očekuje nas i podela sadnica kupina. Vrednost dobijene pomoći za jednog proizvođača iznosi oko 90.000 dinara”, rekao je Ćirić. 

Predsednik opštine je rekao da očekuje da ovom pomoći doprinesu povećanju proizvodnje koja će obezbediti egzistenciju za poljoprivrednike iz okoline Trstenika. 

Partneri u ovom projektu bili su i Razvojna agencija iz Zlatibora i ambasada Švajcarske, i očekuje se da se saradnja nastavi, i da će i iznosi biti veći. 

Gordana Mijajlović iz sela Stublice dobila je sadnice malina za površinu od 15 ari i zadovoljna je. 

„Videćemo kako će biti jer sve zavisi od neba. Inače, ovo je prvi put da sam dobila neku vrstu ovakve pomoći“, rekla je ona.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.