Srbija

07.03.2017. 11:57

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Ministarstvo pozvalo banke i lizing kompanije za program podrške malim preduzećima

Srbija

07.03.2017. 11:57

Ministarstvo privrede Srbije pozvalo je banke i lizing kompanije da se prijave za učešće u programu podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2017. godini.

Za taj program je namenjeno 567,7 miliona dinara, a cilj je jačanje konkurentnosti privrednih subjekata, unapređenje poslovanja i internacionalizacije, kao i kreiranje novih radnih mesta kroz investicije u opremu.

Ministarstvo privrede u okviru programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2017. godini dodeljuje bespovratna sredstva mikro preduzećima, malim preduzećima, preduzetnicima i zadrugama za nabavku proizvodne opreme i mašina sa ciljem olakšavanja finansiranja nabavke proizvodne opreme i jačanja njihove konkurentnosti. 

Program sprovodi Ministarstvo privrede u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije i odabranim poslovnim bankama i lizing kompanijom. 

Preduzeća mogu ostvariti pravo na sufinansiranje do 25 odsto neto vrednosti nabavke proizvodne opreme. 

Preduzeće je u obavezi da obezbedi učešće u visini pet odsto neto vrednosti proizvodne opreme, dok će se preostalih 70 odsto neto vrednosti proizvodne opreme obezbediti iz kredita poslovnih banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanije uključenih u sprovodjenje ovog programa. 

Iznos odobrene bespovratne pomoći u visini do 25 odsto od neto vrednosti proizvodne opreme ne može biti manji od 250.000 dinara, niti veći od 2,5 miliona dinara. 

Korisnik sredstava ima zabranu dve godine, od dana sklapanja ugovora sa Razvojnom agencijom, da otuđi opremu što kontrolišu banke, lizing kompanija i Razvojna agencija i izveštavaju ministarstvo. 

Ministarstvo će, nakon izbora poslovnih banaka i lizing kompanije za učešće u programu, objaviti javni poziv privrednicima za dodelu bespovratnih sredstava.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.