Svet

07.03.2017. 12:23

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Donald Tramp zvao izraelskog premijera Benjamina Netanjahua dok ga je saslušavala policija

Svet

07.03.2017. 12:23

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu morao je da se izvini policijskim istražiteljima koji su ga u njegovoj kući po četvrti put ispitivali u vezi sa optužbama za korupciju i napusti saslušanje koje je tek započelo, zato što je imao telefonski poziv od predsednika SAD Donalda Trampa.

To je izjavio neimenovani Netanjahuov pomoćnik, prenosi Rojters.

„Dvojica lidera su dugo razgovarala o opasnostima koje predstavlja nuklearni sporazum s Iranom… i o potrebi zajedničkog rada na suprotstavljanju tim opasnostima“, navedeno je u zvaničnom saopštenju iz kabineta premijera Izraela koje je objavljeno u ponedeljak malo pre nego što se pojavila vest da policija ponovo saslušava Netanjahua.

Rojters podseća da je 67-godišnji Netanjahu osumnjičen u dva slučaju – u prvom da je primao poklone od biznismena, a u drugom da je razgovarao sa izdavačem izraelskih novina o smanjenju konkurencije u novinskom sektoru u zamenu za pozitivnije izveštavanje.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.