Srbija

08.03.2017. 13:03

Autor: Nova Ekonomija

Kongres studenata ekonomije održava se na Zlatiboru 16.- 20. marta

Srbija

08.03.2017. 13:03

Mnogo je polemike u svetu o tome kakav obrazovni sistem daje najbolje rezultate, pa je možda baš to podstaklo studente sa inicijativom da se peti po redu Kongres studenata ekonomije (KONSEK) bavi upravo znanjem, koje danas stičemo na raznim poljima.

Kao i prethodnih godina, ideja KONSEK-a je ista – okupiti preko 400 učesnika iz ekonomske i srodnih disciplina na jednom mestu i tokom pet dana sa vrsnim predavačima otvoriti određen problem, polemisati o zadatim temama i davati konkretne sugestije. 

Studenti će moći da razmene svoja zapažanja, stavove i lična iskustva i da čuju korisne savete stručnjaka sa kojima će kroz razgovor i diskusiju doći do odgovora na mnoga pitanja.

Ovogodišnji KONSEK održaće se tradicionalno na Zlatiboru, u periodu od 16. do 20. marta, u organizaciji najveće studentske organizacije na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Grupe za SPEKOF. 

Učesnici će kroz intetaktivna predavanja i panel diskusije diskutovati o temama usko vezanim za sistem obrazovanja sa brojnim eminentnim predavačima, od kojih su neki i Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije, prof. dr Miodrag Zec, Ðurađ Caranović, prof. dr Vladimir Pavićević, dr Miodrag Stojković poznati genetičar, Branislav Lečić glumac i bivši ministar, prof. dr Dragan Lončar i mnogi drugi. 

„Kvalitet Kongresa prepoznali su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ambasada Republike Indije, koja je generalni pokrovitelj, Univerzitet u Beogradu, kompanija Delhaize, škola stranih jezika Kontext, knjižara Vulkan i mnogi drugi“, naveli su organizatori.

Ono što je novo za ovaj Kongres jeste da je sam koncept podeljen na 5 dana od kojih će svaki biti obeležen jednom fazom procesa učenja : PITAJ – ČITAJ – RAZUMI – POKUŠAJ – ZNAJ, što je i slogan ovogodišnjeg KONSEK-a.

Svake godine sve više studenata potvrđuje važnost, kvalitet i značaj ovakvog načina rada i ličnog usavršavanja, a koliko studenata se interesuje za ovaj Kongres pokazuje činjenica da su ove godine sva raspoloživa mesta rezervisana za 1 minut i 41 sekundu.

Više informacija o samom događaju možete potražiti na zvaničnoj Fejsbuk stranici KONSEK-a: https://www.facebook.com/spekof.kongres/

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.