Srbija

14.03.2017. 14:18

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Premijer Vučić će razgovarati sa Angelom Merkel o ‘Železari’

Srbija

14.03.2017. 14:18

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje dobre razgovore sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i da će posebno razgovarati o Železari.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da će razgovarati sa njom o dolasku još nemačkih investitora u Srbiju, ali i izneo podatak da je u Srbiju iz te zemlje došlo za dve godine više investitora nego u ostale zemlje regiona zajedno.

On je u tom smislu naglasio i da će sutra imati sastanke s predstavnicima nemačkim malih i srednjih preduzeća, a sve u cilju njihovog dolaska u Srbiju i uopšte trgovinske i ekonomske saradnje. 

Kako je rekao, posebno će da traži njenu pomoć i podršku u vezi sa Železarom Smederevo, što je za nas, kako je naveo, ključno pitanje, u smislu antidampinga, naših garancija i spremnosti da kontrolišemo reeskport. 

Vučić je rekao i da je počastvovan što će imati priliku da duže od dva sata razgovara sa Merkelovom, što je, kaže, velika čast i poštovanje za Srbiju. 

„Hvala Merkelovoj, samo je još jednom pokazala zašto je ispred svih u Evropi“, rekao je Vučić.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.