Srbija

15.03.2017. 12:12

N1

Autor: Nova Ekonomija

Blagojević: Za rekonstrukciju kliničkih centara obezbeđeno preko 60 miliona evra

Srbija

15.03.2017. 12:12

Direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević izjavio je da je za rekonstrukciju kliničkih centara obezbeđeno preko 60 miliona evra.

Govoreći o tome dokle se stiglo u najavljenim velikim ulaganjima u zdravstvene objekte u Srbiji u 2017. i rekonstrukciji svih sedam kliničkih centara, Blagojević je rekao da je bilo neophodno obezbediti finansijsku podršku i da je krajem januara Razvojna banka odobrila finasiranje za šest klinika. 

„Tu je izgradnja jedne zgrade, postoji projekat izgradnje Tiršove, to je potpuno nova zgrada i odvojen projekat“, rekao je Blagojević u Novom danu.

Za rekonstrukciju kliničkih centara obezbeđeno preko 60 miliona evra, a kako je rekao, gruba procena ukazuje da bi to trebalo da bude dovoljno, dok ćemo pravu cenu koštanja znati tek kada budu gotove i nabavke.

U sklopu napora koji se tiču unapređenja u zdravstvu, radiće se i potpuna modernizacija stare zgrade Tiršove bolnice, rekonstrukcija Urgentnog centra, proširenje kapaciteta Klinike za neurohirurgiju, rekonstrukcija kliničkobolničkog centra Zemun, rekonstrukcija i modernizacija kliničko-bolničkog centra Dragiša Mišović.

„To će biti urađeno u prvoj fazi. Za to su obezbeđena sredstva. Radi se i o opremanju objekata da bi ti centri pružali odgovarujuću uslugu“, dodao je on.

Pregovara se o još tri projekta, naveo je Blagojević, to su izgradnja nove zgrade Narodnog fronta, rekonstrukcija Ortopedije na Banjici i potpuno nove zgrade za Instuta za onkoligiju.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.