Srbija

09.07.2024. 14:43

Autor: Capital.ba

Brnabić o kupovini obveznica RS: Vlada Srbije će odlučivati, sa Vučićevim rečima na umu

BETAPHOTO/Narodna skupština Republike Srbije/Peđa Vučković

Srbija

09.07.2024. 14:43

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je da će izvršna vlast „u interesu Srbije, srpskog naroda i svih njenih građana“ odlučiti da li će i dalje preko svojih banaka kupovati obveznice i trezorske zapise Republike Srpske.

“To će svakako biti odluka izvršne vlasti Srbije. Ponavljam i verujem da će naša Vlada raditi ono što je najbolje u interesu Srbije, srpskog naroda i svih građana. Ali, uvek i imajući na umu ono što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, o kome se nažalost u regionu i bez odgovornosti šire brutalne laži, ponavlja, a to su – mir, stabilnost i bolje povezani region”, rekla je Ana Brnabić na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon svečane sednice Narodne skupštine Srpske, javlja portal Capital.ba.

Nova ekonomija i Capital.ba ranije su objavili da su banke u državnom vlasništvu Srbije trošile milijarde dinara na kupovinu obveznica RS. Tako Poštanska štedionica drži obveznice RS vredne desetine miliona evra, a ponašanje matične banke u Srbiji pratili su i u njenom ogranku u Republici Srpskoj kupujući hartije od vrednosti RS.

Takođe, Beogradska Komercijalna banka, koja je prodata slovenačkoj NLB banci 2020. godine, kupovala je hartije od vrednosti Republike Srpske dok je bila u državnom vlasništvu.

Više o tome pročitajte u tekstu: Kako Srbija finansira Republiku Srpsku: Milioni evra preko državne banke

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.