Srbija

16.03.2017. 10:48

Tanjug

Autor: Nova Ekonomija

Turska firma Tibet moda u Ćupriji traži 50 šivača konfencije

Srbija

16.03.2017. 10:48

Fabrika turske kompanije Tibet Moda u Ćupriji, koja je otvorena prošle godine i počela rad sa sto radnika, traži novih 50 šivača konfekcije.

Ovu potrebu za radnicima Tibet Moda iskazala je na Sajmu zapošljavanja Filijale Nacionalne službe zapošljavanja u Jagodini, koji se održava u Ćupriji u okviru Regionalnog sajma obrazovanja.

Na sajmu učestvuju 24 poslodavca iz Ćuprije koji su prijavili 135 slobodnih radnih mesta. 

Uz Tibet Modu, najviše radnika, 20 u proizvodnji, traži firma Standard Furniture Serbia iz Ćuprije, IN Group ĐorĐević Ćuprija 11 i DPP Plan osam. 

Najveći broj prijavljenih potreba za zapošljavanjem bio je u oblasti saobraćaja, prehrambene i tekstilne industrije, trgovine i ugostiteljstva, osiguranja, a najveće interesovanje poslodavaca je bilo za prijem radnika u zanimanjima: šivač konfekcije, vozači kamiona i autobusa, limari, zavarivači, mašinski i inženjeri arhitekture i tehničari, bravari, automehaničari, pekari, prodavci, konobari, inženjeri elektrotehnike, mašinski i elektrotehničari, stolari, rukovaoci građevinskih mašina.

U Pomoravskom okrugu, koga uz Jagodinu, Ćupriju i Paraćin čine i Despotovac, Svilajnac i Rekovac, na evidenciji Filijale NSZ je 28.104 nezaposlenih.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.