Srbija

15.07.2024. 09:19

Autor: Katarina Pantelić

Još jedna subvencija za kompaniju iz kineske Minth grupe

Foto: Pixabay

Srbija

15.07.2024. 09:19

Kompanija Minal Europe Green Material doo Šabac, koja je deo kineske Minth grupacije, dobila je subvencije od Srbije u iznosu od 4,51 milion evra. Kompanija bi ugovorom trebalo da novac uloži u izgradnju novog pogona za proizvodnju aluminijumskih legura u Šapcu.

Realizacijom ovog projekta, kako je navedeno, trebalo bi da do kraja 2025. godine bude zaposleno najmanje 100 novih radnika, a novac koji je Minal dobila od države biće isplaćen u dve tranše.

Prva tranša će biti isplaćena 2025. godine u iznosu od 60,31 odsto sredstava, odnosno 2,7 miliona evra, ukoliko kompanija zaposli 55 novih radnika i uloži 23,16 miliona evra.

Druga tranša će biti isplaćena u 2026. godini u iznosu od 39,6 odsto sredstva, odnosno 1,79 miliona evra, nakon što kompanija dostavi dokaze da je ispunila 12,13 miliona evra i zaposlila još 45 novih radnika na neodređeno vreme.

Korisnik se obavezuje da nakon ispunjenja obaveze zaposlenja svakom zaposlenom redovno isplaćuje osnovnu zaradu koja je za najmanje 20 odsto veća od minimalne, kao ni da smanjuje broj zaposlenih ispod 100 u periodu od pet godina od završetka projekta i da ne smanjuje vrednost materijalnih i nematerijalnih sredstava.

Kompanija Minal Europe Green Material je osnovana u decembru 2021. godine i u vlasništvu je privrednog društva Cheerplan Limited iz Hong Konga, bavi se proizvodnjom delova i dodatne opreme za motorna vozila. Nije imao zaposlenih u trenutku podnošenja prijave za dodelu sredstava.

Minal je deo Minth grupacije koja se bavi projektovanjem, proizvodnjom i prodajom opreme, dekorativnih delova, delova karoserije, krovnih nosača i drugih srodnih auto-delova, i ima proizvodne baze u Kini, SAD, Meksiku, Tajlandu i Nemačkoj kao i tehničke centre u Kini, Nemačkoj, Severnoj Americi i Japanu.

Minth grupacija je u 2022. godini ostvarila konsolidovani prihod od oko 2,2 milijarde evra i zapošljavala oko 18.800 radnika.

Krušik-plastika dobila više od 620.000 evra subvencija od države

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.