Srbija

10.07.2024. 09:29

Autor: Katarina Pantelić

Krušik-plastika dobila više od 620.000 evra subvencija od države

Foto: Wikimedia - W.carter

Srbija

10.07.2024. 09:29

Akcionarsko društvo Krušik-plastika Osečina dobio je od države subvencije u iznosu od 620.521 evro za nadogradnju postojećeg objekta, kupovinu brownfield objekta i nabavku opreme za proizvodnju spiralno motornih cevi u opštini Osečina.

Ceo iznos subvencije biće isplaćen odjednom Krušik-plastici u 2025. godini u dinarskoj protivvrednosti, nakon što  preduzeće dostavi dokaz da je uložilo 3,13 miliona evra i zaposlio 30 novih radnika na neodređeno vreme.

Preduzeće Krušik-plastika a.d. je osnovano 1975. godine od strane valjevskog Krušika kao frabrika za preradu plastičnih masa, a njegov većinski vlasnik je Cinstruction doo Beograd.

Polovinom jula 2023. godine Krušik plastika je podnela Razvojnoj agenciji Srbije prijavu, a 2. februara ove godine i njenu dopunu, za subvencije. U trenutku podnošenja prijave, Krušik plastika je imala 212 zaposlenih.

Krušik-plastika proizvodi cevi i šahte, kace i rezervoare, pontone, uređaje za namene prečišćavanje otpadnih voda, dimova i isparenja…

Kako se navodi u ugovoru, glavna tržišta ovog preduzeća su uglavnom evropske zemlje kao što su Belgija, Norveška, Austrija, Bugarska, Rumunija.

U 2022. godini, preduzeće je ostvarilo konsolidovani prihod od 34,09 miliona evra i zapošljavalo oko 367 radnika u okviru grupacije.

Sprovođenjem ovog projekta će biti zaposleno najmanje 30 novih radnika na neodređeno vreme do kraja 2024. godine i uloženo u materijalna i nematerijalna sredstva u vrednosti od najmanje 3,13 miliona evra u istom roku.

Vrednost troškova zarada za 30 novozaposlenih, prema ugovoru, u dvogodišnjem periodu nakon dostizanja pune zaposlenosti predviđene projektom iznosiće najmanje 596.196 evra. Takođe, Krušik-plastika je u obavezi da novozaposlenima isplaćuje osnovnu zaradu koja je najmanje 20 odsto veća od minimalne u Srbiji.

Krušik plastika je u obavezi da ne smanjuje ukupan broj zaposlenih ispod 248, a od tog broja najmanje 161 zaposlenih na neodređeno vreme odnosno najviše 87 zaposlenih na određeno vreme u periodu od pet godina od završetka Investicionog projekta.

Kineska kompanija za proizvodnju autodelova dobila subvenciju od čak 23,5 miliona evra

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.